دوره 15، شماره 3 - ( 10-1399 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 255-249 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shafiei Y, mehrabi A M, mostafaie A. Identifying the proteins contributing to different growth stages of wheat leaf by using two dimensional electrophoresis. MGj 2020; 15 (3) :249-255
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-107-fa.html
شفیعی یگانه، مهرابی علی مهراس، مصطفایی علی. شناسایی پروتئین های دخیل در مراحل مختلف نمو برگ گندم با استفاده از الکتروفورز دو بعدی. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1399; 15 (3) :249-255

URL: http://mg.genetics.ir/article-1-107-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه
چکیده:   (1136 مشاهده)

با توجه به اهمیت گندم شناسایی پروتئین­های بیان شده در مراحل مختلف رشد برای اصلاح و بالا بردن کارایی تولید از اهمیت خاصی برخوردار است. فاصله بین جوانه­زنی و آغاز پنجه­زنی را مرحله نمو برگ گویند. در مرحله نمو برگ جنین دانه دارای سه سلول آغازین برگ است که پس از جوانه زدن مریستم رویشی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رأس ساقه شروع به تقسیم نموده و منجر به ظهور برگ می­شود. در این تحقیق از الکتروفورز دو بعدی جهت مطالعه و شناسایی یروتئین­های دخیل در مراحل مختلف نمو برگ استفاده شده است. نمونه‌برداری در سه مرحله تک برگی، دو برگی و سه برگی صورت ‌‌گرفت. پروتئین­ها براساس روش TCA-­ استون از نمونه­های مختلف برگ استخراج و با روش الکتروفورز دو بعدی جداسازی شدند. با آنالیز ژل­های حاصل از الکتروفورز دو بعدی تعداد 360 لکه­ی پروتئینی تکرار­پذیر شناسایی شد. از این تعداد، 31 لکه پروتئینی تغییرات معنی­داری را در سطح پنج درصد در مراحل مختلف نمو برگ نشان دادند. 55 درصد از پروتئین­های شناسایی شده کاهش بیان و 19 درصد افزایش بیان نشان دادند، و 26 درصد از پروتئین های شناسایی شده تغییرات منظم و معنی‌داری را نداشتند. در نهایت هر لکه پروتئینی با تغییر بیان معنی­دار، با توجه به وزن مولکولی، نقطه ایزوالکتریک، شکل لکه و با جستجو در مقالات مرتبط و سایت uniprot، به‌طور احتمالی مورد شناسایی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دامنه وسیعی از فعالیت­های متابولیکی شامل فتوسنتز، تنفس، بیوسنتز پروتئین­ها، انتقال پروتئین­ها، مونتاژ و بسته‌بندی پروتئین­ها، بیوسنتز کربوهیدرات­ها، سیستم انتقال پیام، سم زدایی و فرایندهای پایه­ای ژنتیکی (همانندسازی، نسخه برداری و ترجمه) طی مراحل مختلف نمو برگ دچار تغییر شده­اند. اکثر پروتئین­­هایی که کاهش بیان نشان دادند از آنزیم­های کلروپلاستی و تعدادی هم از آنزیم­های میتوکندریایی بودند و پروتئین­هایی که روند تغییرات آن‌ها افزایشی بود اکثراً از گروه پروتئین­های ترمیمی و محافظت کننده بودند.

متن کامل [PDF 426 kb]   (285 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ژنتیک گیاهی
دریافت: 1398/7/15 | پذیرش: 1399/6/19 | انتشار: 1399/10/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی ژنتیک نوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه علمی ژنتیک نوین

Designed & Developed by : Yektaweb