محقق دولت آبادی مصطفی، رضوی عصمت، جعفری علی. تاثیرسطوح متفاوت آرد میوه بلوط بر بیان ژن کیموتریپسین پانکراس در جوجههای گوشتی. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1402; 18 (3) :293-299
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1748-fa.html
دانشگاه یاسوج
چکیده: (549 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر جایگزینی ذرت جیره با آرد میوه بلوط بر میزان بیان ژن کیموتریپسین پانکراس در جوجه های گوشتی بررسی شد. استفاده از میوه بلوط در جیره طیور، به دلیل غلظت بالای تانن آن می تواند باعث کاهش مصرف خوراک، هضم مواد مغذی و عملکرد طیور گردد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن کیموتریپسن پانکراس در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت آرد میوه بلوط بود. برای این منظور، جوجههای گوشتی با سه تیمار غذایی (کنترل، 15 درصد و 20 درصد آرد میوه بلوط) از سن 1 تا 42 روزگی تغذیه شدند. در سنین 21 و 42 روزگی، بافت پانکراس از 36 قطعه جوجه (6 قطعه از هر تیمار در هر سن) پس از کشتار، توزین و RNA کل استخراج گردید. به منظور بررسی بیان ژن، بیان ژن کیموتریپسین با ژن بتا اکتین به عنوان ژن مرجع، مورد مقایسه قرار گرفت. برای آنالیزدادههای بیان ژن از نرمافزارهای REST, 2009, V2.0.13 و SAS 9.1 استفاده شد. در سن 21 روزگی، اختلاف معنیداری در وزن نسبی پانکراس بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0 p>)، در حالی که در سن 42 روزگی، وزن نسبی پانکراس در تیمار 20 درصد آرد میوه بلوط نسبت به تیمارهای 15 درصد آرد میوه بلوط و کنترل افزایش معنیداری را نشان داد (05/0>p). در سن 21 روزگی، بیان ژن کیموترپسین پانکراس جوجههای گوشتی بین تیمارهای حاوی بلوط نسبت به شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نشد، در حالی که در سن 42 روزگی، بیان ژن کیموتریپسین در تیمارهای حای 15 و 20 درصد آرد میوه بلوط، افزایش معنیداری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (05/0>P). بطور کلی افزایش سطح بلوط در جیره جوجههای گوشتی به علت افزایش ترکیبات فنولی (تاننها) جیره و اتصال آنها با پروتیینهای جیره و آنزیمهای گوارشی میتواند باعث کاهش جذب پروتیینها و اسیدهای آمینه در دستگاه گوارش وافزایش بیان آنزیمهای هضمکننده پروتیین در دستگاه گوارشی گردد.
شمارهی مقاله: 5
نوع مطالعه:
پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
ژنتیک جانوری دریافت: 1400/10/13 | پذیرش: 1402/7/28 | انتشار: 1402/10/10