دوره 18، شماره 3 - ( 10-1402 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 299-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

muhaghegh dolatabady M, razavi E, Jafari A. Effect of different levels of oak acorn on pancreatic chymotrypsin gene expression in broilers chicken. MGj 2023; 18 (3) : 5
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1748-fa.html
محقق دولت آبادی مصطفی، رضوی عصمت، جعفری علی. تاثیرسطوح متفاوت آرد میوه بلوط بر بیان ژن کیموتریپسین پانکراس در جوجه‌های گوشتی. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1402; 18 (3) :293-299

URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1748-fa.html


دانشگاه یاسوج
چکیده:   (549 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر جایگزینی ذرت جیره با آرد میوه بلوط بر میزان بیان ژن کیموتریپسین  پانکراس در جوجه های گوشتی بررسی شد. استفاده از میوه بلوط در جیره طیور، به دلیل غلظت بالای تانن آن می تواند باعث کاهش مصرف خوراک، هضم مواد مغذی و عملکرد طیور گردد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن کیموتریپسن پانکراس در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت آرد میوه‌ بلوط بود. برای این منظور، جوجه‌های گوشتی با سه تیمار غذایی (کنترل، 15 درصد و 20 درصد آرد میوه‌ بلوط) از سن 1 تا 42 روزگی تغذیه شدند. در سنین 21 و 42 روزگی، بافت پانکراس از 36 قطعه جوجه (6 قطعه از هر تیمار در هر سن) پس از کشتار، توزین و RNA کل استخراج گردید. به منظور بررسی بیان ژن، بیان ژن کیموتریپسین با ژن بتا اکتین به عنوان ژن مرجع، مورد مقایسه قرار گرفت. برای آنالیزداده­های بیان ژن از نرم‌افزارهای ­REST, 2009, V2.0.13 و SAS 9.1 استفاده شد. در سن 21 روزگی، اختلاف معنی­داری در وزن نسبی پانکراس بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0 p>)، در حالی که در سن 42 روزگی، وزن نسبی پانکراس در تیمار 20 درصد آرد میوه بلوط نسبت به تیمارهای 15 درصد آرد میوه بلوط و کنترل افزایش معنی­داری را نشان داد (05/0>p).  در سن 21 روزگی، بیان ژن کیموترپسین پانکراس جوجه‌های گوشتی بین تیمارهای حاوی بلوط نسبت به شاهد اختلاف معنی­داری مشاهده نشد، در حالی که در سن 42 روزگی، بیان ژن کیموتریپسین در تیمارهای حای 15 و 20 درصد آرد میوه بلوط، افزایش معنی­داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (05/0>P). بطور کلی افزایش سطح بلوط در جیره جوجه­های گوشتی به علت افزایش ترکیبات فنولی (تانن­ها) جیره و اتصال آنها با پروتیین­های جیره و آنزیم­های گوارشی می­تواند باعث کاهش جذب پروتیین­ها و اسید­های آمینه در دستگاه گوارش وافزایش بیان آنزیم­های هضم­کننده پروتیین در دستگاه گوارشی ­گردد.
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 545 kb]   (150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ژنتیک جانوری
دریافت: 1400/10/13 | پذیرش: 1402/7/28 | انتشار: 1402/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی ژنتیک نوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه علمی ژنتیک نوین

Designed & Developed by : Yektaweb