در این پژوهش، تأثیر جایگزینی ذرت جیره با آرد میوه بلوط بر میزان بیان ژن کیموتریپسین پانکراس در جوجههای گوشتی بررسی شد. استفاده از میوه بلوط در جیره طیور، بهدلیل غلظت بالای تانن آن میتواند باعث کاهش مصرف خوراک، هضم مواد مغذی و عملکرد طیور گردد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن کیموتریپسن پانکراس در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت آرد میوه بلوط بود. برای این منظور، جوجههای گوشتی با سه تیمار غذایی (کنترل، 15 درصد و 20 درصد آرد میوه بلوط) از سن 1 تا 42 روزگی تغذیه شدند. در سنین 21 و 42 روزگی، بافت پانکراس از 36 قطعه جوجه (6 قطعه از هر تیمار در هر سن) پس از کشتار، توزین و RNA کل استخراج شد. بهمنظور بررسی بیان ژن، بیان ژن کیموتریپسین با ژن بتا اکتین بهعنوان ژن مرجع، مورد مقایسه قرار گرفت. برای آنالیزدادههای بیان ژن از نرمافزارهای REST, 2009, V2.0.13 و SAS 9.1 استفاده شد. در سن 21 روزگی، اختلاف معنیداری در وزن نسبی پانکراس بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0 p>)، در حالیکه در سن 42 روزگی، وزن نسبی پانکراس در تیمار 20 درصد آرد میوه بلوط نسبت به تیمارهای 15 درصد آرد میوه بلوط و کنترل افزایش معنیداری را نشان داد (05/0>p). در سن 21 روزگی، بیان ژن کیموترپسین پانکراس جوجههای گوشتی بین تیمارهای حاوی بلوط نسبت به شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نشد، در حالیکه در سن 42 روزگی، بیان ژن کیموتریپسین در تیمارهای حای 15 و 20 درصد آرد میوه بلوط، افزایش معنیداری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (05/0>P). بهطور کلی افزایش سطح بلوط در جیره جوجههای گوشتی بهعلت افزایش ترکیبات فنولی (تاننها) جیره و اتصال آنها با پروتیینهای جیره و آنزیمهای گوارشی میتواند باعث کاهش جذب پروتیینها و اسیدهای آمینه در دستگاه گوارش وافزایش بیان آنزیمهای هضمکننده پروتیین در دستگاه گوارشی شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |