دوره 18، شماره 3 - ( 10-1402 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 291-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi H, shamsollahi M. Genome-Wide Association Study for milk production and composition traits in sheep based on single-step methods. MGj 2023; 18 (3) : 4
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1807-fa.html
محمدی حسین، شمس اللهی محمد. پویش کل ژنومی صفات مرتبط با تولید و ترکیبات شیر گوسفند براساس روش‌های تک‌مرحله‌ای. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1402; 18 (3) :279-291

URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1807-fa.html


دانشگاه اراک
چکیده:   (787 مشاهده)

در این پژوهش، تأثیر جایگزینی ذرت جیره با آرد میوه بلوط بر میزان بیان ژن کیموتریپسین پانکراس در جوجه‌های گوشتی بررسی شد. استفاده از میوه بلوط در جیره طیور، به‌دلیل غلظت بالای تانن آن می‌تواند باعث کاهش مصرف خوراک، هضم مواد مغذی و عملکرد طیور گردد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن کیموتریپسن پانکراس در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت آرد میوه‌ بلوط بود. برای این منظور، جوجه‌های گوشتی با سه تیمار غذایی (کنترل، 15 درصد و 20 درصد آرد میوه‌ بلوط) از سن 1 تا 42 روزگی تغذیه شدند. در سنین 21 و 42 روزگی، بافت پانکراس از 36 قطعه جوجه (6 قطعه از هر تیمار در هر سن) پس از کشتار، توزین و RNA کل استخراج شد. به‌منظور بررسی بیان ژن، بیان ژن کیموتریپسین با ژن بتا اکتین به‌عنوان ژن مرجع، مورد مقایسه قرار گرفت. برای آنالیزداده‌های بیان ژن از نرم‌افزارهای REST, 2009, V2.0.13 و SAS 9.1 استفاده شد. در سن 21 روزگی، اختلاف معنی‌داری در وزن نسبی پانکراس بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0 p>)، در حالی‌که در سن 42 روزگی، وزن نسبی پانکراس در تیمار 20 درصد آرد میوه بلوط نسبت به تیمارهای 15 درصد آرد میوه بلوط و کنترل افزایش معنی‌داری را نشان داد (05/0>p). در سن 21 روزگی، بیان ژن کیموترپسین پانکراس جوجه‌های گوشتی بین تیمارهای حاوی بلوط نسبت به شاهد اختلاف معنی­داری مشاهده نشد، در حالی‌که در سن 42 روزگی، بیان ژن کیموتریپسین در تیمارهای حای 15 و 20 درصد آرد میوه بلوط، افزایش معنی‌داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (05/0>P). به‌طور کلی افزایش سطح بلوط در جیره جوجه‌های گوشتی به‌علت افزایش ترکیبات فنولی (تانن­ها) جیره و اتصال آن‌ها با پروتیین‌های جیره و آنزیم‌های گوارشی می‌تواند باعث کاهش جذب پروتیین‌ها و اسید‌های آمینه در دستگاه گوارش وافزایش بیان آنزیم‌های هضم‌کننده پروتیین در دستگاه گوارشی شود.

شماره‌ی مقاله: 4
متن کامل [PDF 1361 kb]   (216 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ژنتیک جانوری
دریافت: 1401/11/15 | پذیرش: 1402/4/6 | انتشار: 1402/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی ژنتیک نوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه علمی ژنتیک نوین

Designed & Developed by : Yektaweb