moradi H, Mohammadi Sangcheshme A, Hosseinzadeh S, Sharifi S D, seyed jafari E, Salehi A. The effect of ursolic acid on proliferation and differentiation of satellite cells in native chickens. MGj 2020; 15 (2) :103-110
URL:
http://mg.genetics.ir/article-1-24-fa.html
مرادی هنگامه، محمدی سنگ چشمه عبدالله، حسین زاده سیم زر، شریفی سید داوود، سید جعفری اولیائی نژاد احسان، صالحی عبدالرضا. تاثیر اسید اورسولیک بر تکثیر و تمایز سلولهای ماهوارهای در جوجههای بومی. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1399; 15 (2) :103-110
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-24-fa.html
دانشگاه تهران
چکیده: (1752 مشاهده)
اسید اورسولیک یک ترکیب طبیعی تری ترپن پنتا سیکلیک است که در گلها و میوهها و همچنین در برخی گیاهان دارویی همانند نعناع و ریحان و مرزه یافت میشود و روی ماهیچه اسکلتی تاثیر میگذارد. در این مطالعه اثر اسید اورسولیک بر سلولهایC2C12 و سلولهای ماهوارهای (SC) جدا شده از جوجههای بومی یک روزه مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا سلولها با استفاده از روش pre-plating کشت داده شدند. سپس، برای تعیین دوز مناسب اسید اورسولیک از تکنیک MTT استفاده شد. برای بررسی بیان ژنهای دخیل در تکثیر و تمایز سلولهای ماهوارهای از تکنیک qRT-PCR استفاده شد. تصاویر میکروسکوپی و نتایج تکنیک فلوسیتومتری با استفاده از آنتیبادیPAX7 ، ماهیت سلولهای ماهوارهای رو تایید کرد. نتایج نشان داد که اسید اورسولیک در غلظت 00025/0 میلیگرم در میلیلیتر، بیان ژنهای دخیل در تکثیر و تمایز سلولهای ماهوارهای نظیر PAX7، MyoD و Myogenin را افزیش داد (p<0/05). با توجه به نتایج این آزمایش، اسید اورسولیک با افزایش بیان ژنهای PAX7، Myogenin و MyoD موجب هیپرتروفی عضله در جوجههای بومی میشود. درنتیجه، میتوان استفاده از اسید اورسولیک را بهعنوان یک مکمل غذائی برای بهبود رشد جوجههای بومی پیشنهاد کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
ژنتیک جانوری دریافت: 1398/6/29 | پذیرش: 1399/5/22 | انتشار: 1399/8/11