AU - Karkazi, S AU - Abdollahi, P AU - Hasanzadeh rastegari, N TI - Genetic studies on Bacillus cereus, the cause of cold damage on onion plant (Allium cepa) PT - JOURNAL ARTICLE TA - MGJ JN - MGJ VO - 14 VI - 1 IP - 1 4099 - http://mg.genetics.ir/article-1-34-fa.html 4100 - http://mg.genetics.ir/article-1-34-fa.pdf SO - MGJ 1 AB  - باکتری­های فعال هسته ‌یخ به‌دلیل تسریع فرآیند یخ‌زدگی در دمای °C 5- و دماهای بالاتر، یکی از عوامل مهم سرمازدگی در سطح مزارع و باغ‌های کشور هستند. به‌منظور شناسایی باکتری‌های دارای ژن هسته یخ، چندین نمونه باکتریائی با قدرت هسته‌ یخ جداسازی شد که نهایتاً باکتری عامل سرمازدگی گیاه پیاز انتخاب شد. جهت ارزیابی فعالیت هسته ‌یخ از آزمون انجماد درون لوله‌ای و انجماد قطره‌ای استفاده شد. شناسایی به روش معمول صفات فنوتیپی انجام گرفت و جدایه باکتریائی در سطح جنس Bacillus شناسائی شد. با تکثیر ژن 16SrRNA و بلاست توالی در سایت NCBI تعلق آن به گونه Bacillus cereus محرز شد. به‌دلیل عدم وجود ژن مولد هسته ‌یخ برای جدایه مذکور در سایت NCBI آغازگری مشابه با آغازگرهای تعریف شده برای ژن هسته‌ یخ درPseudomonas syringae با این فرض که ژن ina درB. cereus مشابه با ژن هسته‌ یخ (inaZ) در Pseudomonas syringae است طراحی شد و برای ردیابی ژن هسته ‌یخ (ina) آنالیز واکنش زنجیره‌ای پلیمراز انجام گرفت. در ادامه تحقیق با استفاده از آغازگر 16SrRNA، فرآیند همسانه‌سازی و استخراج پلاسمید به‌منظور انجام توالی‌یابی دقیق‌تر انجام گرفت. این اولین گزارش از وجود ژن هسته ‌یخ در گونه Bacillus cereus است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - MGJ PG - 49 PT - Applicable YR - 2019