Modern Genetics Journal
فصلنامه علمی ژنتیک نوین
MGj
General
http://mg.genetics.ir
1
admin
2008-4439
2008-4439
8
14
8888
13
fa
jalali
1398
3
1
gregorian
2019
6
1
14
1
online
1
fulltext
fa
مطالعات ژنتیکی روی ژن هسته یخ باکتری Bacillus cereusعامل سرمازدگی گیاه پیاز (Allium cepa)
Genetic studies on Bacillus cereus, the cause of cold damage on onion plant (Allium cepa)
ژنتیک گیاهی
Subject 01
پژوهشی کامل
Applicable
<h1 dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-family:tahoma;"><span style="font-size:14px;">باکتری<span dir="LTR">­</span>های فعال هسته یخ بهدلیل تسریع فرآیند یخزدگی در دمای <span dir="LTR">°C</span> 5- و دماهای بالاتر، یکی از عوامل مهم سرمازدگی در سطح مزارع و باغهای کشور هستند. بهمنظور شناسایی باکتریهای دارای ژن هسته یخ، چندین نمونه باکتریائی با قدرت هسته یخ جداسازی شد که نهایتاً باکتری عامل سرمازدگی گیاه پیاز انتخاب شد. جهت ارزیابی فعالیت هسته یخ از آزمون انجماد درون لولهای و انجماد قطرهای استفاده شد. شناسایی به روش معمول صفات فنوتیپی انجام گرفت و جدایه باکتریائی در سطح جنس <em><span dir="LTR">Bacillus</span></em> شناسائی شد. با تکثیر ژن <em><span dir="LTR">16SrRNA</span></em> و بلاست توالی در سایت <span dir="LTR">NCBI</span> تعلق آن به گونه <em><span dir="LTR">Bacillus cereus</span></em> محرز شد. بهدلیل عدم وجود ژن مولد هسته یخ برای جدایه مذکور در سایت <span dir="LTR">NCBI</span> آغازگری مشابه با آغازگرهای تعریف شده برای ژن هسته یخ در<em><span dir="LTR">Pseudomonas syringae</span></em> با این فرض که ژن <em><span dir="LTR">ina</span></em> در<em><span dir="LTR">B. cereus</span></em> مشابه با ژن هسته یخ (<em><span dir="LTR">inaZ</span></em>) در <em><span dir="LTR">Pseudomonas syringae</span></em> است طراحی شد و برای ردیابی ژن هسته یخ (<em><span dir="LTR">ina</span></em>) آنالیز واکنش زنجیرهای پلیمراز انجام گرفت. در ادامه تحقیق با استفاده از آغازگر <em><span dir="LTR">16SrRNA</span></em>، فرآیند همسانهسازی و استخراج پلاسمید بهمنظور انجام توالییابی دقیقتر انجام گرفت. این اولین گزارش از وجود ژن هسته یخ در گونه <em><span dir="LTR">Bacillus cereus</span></em> است.</span></span></h1>
The ice nucleation active (INA<sup>+</sup>) bacteria are one of the most important biological factors in fields and orchards frost damage. Most of these bacteria usually accelerate the freezing process at<span dir="RTL">- </span>5°C and higher temperatures. In order to identify INA<sup>+</sup> bacteria, many plant samples were screened and one positive Ice bacterium associated with onion bulb was selected. The bacterium was then tentatively identified using some key bacteriological methods. Accurate identification of the strain A at species level was made by PCR amplification of <em>16SrRNA</em> followed by blast at NCBI. Ice nucleation activity of the bacterium was tested by tube INA assay and droplet freezing method. Due to the absence of a nucleus-producing gene for representative isolate at the NCBI site, a primer set similar to <em>inaZ</em> gene of <em>Pseudomonas syringae</em> was designed and PCR analysis was performed. PCR-amplicons were further analyzed by plasmid DNA analysis as well as cloning and sequencing. The results were indicated that there might be different types of ice gene in <em>Bacillus</em> <em>cereus </em>strain A. This is the first report of an Ice-plus <em>Bacillus cereus</em> from plant samples.
همسانهسازی
هسته یخ
INA
Bacillus cereus
INA, Bacillus cereus, Cloning, Ice nucleation bacteria
49
54
http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-163-1&slc_lang=fa&sid=1
S
Karkazi
سارا
کرکزی
10031947532846003981
10031947532846003981
No
گروه بیوتکنولوژی و به نژادی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
P
Abdollahi
پریسا
عبداللهی
abdollahi@srbiau.ac.ir
10031947532846003982
10031947532846003982
Yes
گروه بیوتکنولوژی و به نژادی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
N
Hasanzadeh rastegari
نادر
حسنزاده راستگاری
10031947532846003983
10031947532846003983
No
گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران