Modern Genetics Journal
فصلنامه علمی ژنتیک نوین
MGj
General
http://mg.genetics.ir
1
admin
2008-4439
2008-4439
8
14
8888
13
fa
jalali
1397
4
1
gregorian
2018
7
1
13
2
online
1
fulltext
fa
نقشهیابی مکانهای ژنی صفات کیفیت نانوایی گندم نان تحت تنش خشکی
Linkage mapping of Bread Wheat Quality Characteristics in Bread Wheat under Drought Stress
ژنتیک گیاهی
Subject 01
پژوهشی کامل
Applicable
<h1 dir="RTL" style="text-align: justify;"><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:tahoma;">یکی از روشهای نوین مورد استفاده در برنامههای اصلاحی در گیاهان شناسایی مکانهای صفت کمی (<span dir="LTR">QTL</span>) در ژنوم بهکمک نشانگرهای مولکولی است. بهمنظور شناسایی <span dir="LTR">QTL</span> برای صفات کیفیت نانوایی نظیر محتوای پروتئین، حجم رسوب زلنی، حجم نان، حجم رسوب <span dir="LTR">SDS</span>، میزان جذب آب، درصد رطوبت، شاخص گلوتن، الاستیسیته گلوتن، گلوتن مرطوب، شاخص سختی دانه و وزن هزار دانه در گندم نان، یک جمعیت ژنتیکی متشکل از 169 لاین اینبرد نوترکیب (<span dir="LTR">RIL</span>) حاصل از تلاقی <span dir="LTR">SeriM82</span> و <span dir="LTR">Babax</span> در رابطه با صفات فوق مورد ارزیابی قرار گرفت. برای شناسایی <span dir="LTR">QTL</span> از نقشه پیوستگی که با استفاده از 249 نشانگر <span dir="LTR">AFLP</span>، 264 نشانگر <span dir="LTR">DarT</span> و 74 نشانگر <span dir="LTR">SSR</span> تهیه شده بود و شامل 29 گروه لینکاژی بود، استفاده شد. در مجموع سی <span dir="LTR">QTL</span> برای صفات مورد مطالعه در شرایط نرمال و تنش بهدست آمد که سه <span dir="LTR">QTL</span> برای محتوای پروتئین، شش <span dir="LTR">QTL</span> جهت گلوتن مرطوب، دو <span dir="LTR">QTL</span> مربوط به حجم نان، دو <span dir="LTR">QTL</span> جهت حجم رسوب زلنی، شش <span dir="LTR">QTL</span> جهت وزن هزار دانه و سه <span dir="LTR">QTL</span> مربوط به شاخص گلوتن شناسایی شد؛ و واریانس فنوتیپی توجیه شده بهوسیله این <span dir="LTR">QTL</span>های شناسایی شده بین 05/0 تا 47/21 درصد متغیر بود و <span dir="LTR">LOD</span> در دامنه 50/2 – 08/6 قرار داشت. <span dir="LTR">QTL</span>های شناسایی شده بعد از اعتبارسنجی میتوانند در برنامههای اصلاحی و گزینش بهکمک نشانگر مورداستفاده قرار گیرند.</span></span></h1>
One of the new methods used in breeding programs in plants is the identification of QTLs in the genome using molecular markers. In order to identify QTL for Bread quality traits such as protein content, Zeleny sedimentation volume, bread volume, SDS sedimentation volume, water absorption, moisture content, gluten index, gluten elasity, wet gluten, grain hardness index and 1000 grain weight in bread wheat, one Genetic population of 169 recombinant inbred lines (RIL) from crosses SeriM82 and Babax in relation to the above traits was evaluated. To identify the QTL, a continuity map was developed using 249 AFLP markers, 264 DarT markers, and 74 SSR markers including 29 linkage groups. Totally 30 QTL were detected for studied traits under drought and normal conditions which 3 QTLs for protein content, 6 QTLs for wet gluten, 2 QTL for bread volume, 2 QTLs for Zeleny sedimentation volume, 6 QTLs for 1000 seed weight and 3 QTLs for gluten indexThe justified phenotypic variance with these QTLs varied from 0.05 to 21.41 percent, and the LOD was in the range of 2.50 to 6.0.08. QTLs identified after validation can be used in correction and selection programs using markers.
واریانس فنوتیپی
صفات کمی
QTL
کیفیت نانوایی
گندم نان
Phenotypic variance, Quantitative traits, QTL, Bread quality, Bread wheat
281
292
http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-38&slc_lang=fa&sid=1
SMT
Tabatabai
سیدمحمد تقی
طباطبایی
1003194753284600279
1003194753284600279
No
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
M
Solouki
محمود
سلوکی
mahmoodsolouki@gmail.com
1003194753284600280
1003194753284600280
Yes
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
B
Fakhery
براتعلی
فاخری
1003194753284600281
1003194753284600281
No
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
M
Ismail-Zadeh Moghadam
محسن
اسماعیلزاده مقدم
1003194753284600282
1003194753284600282
No
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
N
Mehdinezhad
نفیسه
مهدینژاد
1003194753284600283
1003194753284600283
No
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل