TY - JOUR T1 - TT - بررسی اثر محافظتی ویتامین E بر یکپارچگی D‏NA اسپرم منجمد شده فیل ماهی(Huso huso) با استفاده از سنجش کامت قلیایی JF - MGJ JO - MGJ VL - 7 IS - 3 UR - http://mg.genetics.ir/article-1-1123-fa.html Y1 - 2012 SP - 0 EP - 0 N2 - یک فرضیه در مورد آسیب DNA پس از انجماد اسپرم، اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد اکسیژن است که در طی فرآیندهای انجماد و یخ گشایی تولید می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر محافظتی ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان بر یکپارچگی ساختار DNA اسپرم فیل ماهی(Huso huso) پس از انجماد می‌باشد. اسپرم استحصالی برای انجماد به سه بخش تقسیم و با استفاده از محیط انجماد حاوی DMSOبه تنهایی به عنوان گروه شاهد یا به همراه ویتامین E در غلظت های 600 و µM 1200 رقیق‌سازی شده و به مدت 30 روز در تانک ازت مایع نگهداری گردید. از روش میکروالکتروفورتیک کامت برای بررسی یکپارچگی DNA اسپرم فیل ماهی(Huso huso) در پاسخ به فرایند انجماد استفاده گردید که بر مبنای اندازه‌گیری آسیب های منعکس شده بصورت شکست رشته ای در سلول ها می‌باشد. طبق نتایج سطح آسیب DNA در اسپرم یخ گشایی شده گروه شاهد بطور معنی‌داری (05/0P < ) نسبت به میزان اندازه گیری شده در اسپرم تازه بالاتر بود. افزودن ویتامین E نیز اثری وابسته به دز بر میزان آسیب DNA داشت بطوریکه در غلظت µM 600 کاهش غیر معنی‌دار در سطح آسیب DNA نسبت به گروه شاهد مشاهده شد ولی در غلظت µM1200 افزایش قابل ملاحظه‌ای در آسیب DNA ارزیابی شد که احتمالاً به دلیل خاصیت پرواکسیدانی ناشی از دز بالای ویتامین E بود. بعلاوه بر طبق نتایج میزان کاهش تحرک ناشی از فرایند انجماد- یخ گشایی با شکست رشته DNA ارتباط داشت. M3 ER -