@ARTICLE{, author = {محمود ملکی, and محمدرضا نقوی, and هوشنگ علیزاده, and کاظم پوستینی, and سیروس عبدمیشانی, and }, title = {}, volume = {6}, number = {3}, abstract ={گندم یکی از مهم‌ترین غلات موجود در دنیا است که عملکرد آن تحت تنش شوری کاهش می‌یابد لذا افزایش تحمل گندم به شوری ضروری به نظر می‌رسد. در حال حاضر اجداد وحشی گندم به دلیل دارا بودن ژن‌های مقاومت از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند، به همین خاطر شناسایی مکانیزم‌های تحمل به شوری‌ در آن‌ها مهم است. در این تحقیق گندمAegilops tauschii تحت تاثیر شوری طولانی مدت قرار گرفت. برای مقایسه تغییرات الگوی پروتئینی برگ در تیمار شوری و شاهد از تکنیک پروتئومیکس استفاده گردید. از میان تعداد 135 لکه پروتئینی تکرار پذیر بررسی شده در ژل‌ها، تعداد 18 لکه پاسخ دهنده به تنش شوری شناسایی گردیدند که از میان آن‌ها تعداد سه لکه پروتئینی دارای کاهش بیان و بقیه افزایش بیان داشتند. از جمله پروتئین‌های شناسایی شده می‌توان به گلوتامین سنتتاز، آسکوربات پراکسیداز، لیپوکالین و رابیسکو اکتیواز اشاره کرد که در فرآیندهایی مثل تنظیم متابولیسم کربوهیدرات، اسیدآمینه، نیتروژن و حذف گونه‌های فعال اکسیژن دخالت دارند. }, URL = {http://mg.genetics.ir/article-1-1180-fa.html}, eprint = {http://mg.genetics.ir/article-1-1180-fa.pdf}, journal = {Modern Genetics Journal}, doi = {}, year = {2011} }