TY - JOUR T1 - TT - تولید مخمر موتانت، Phaffia rhodozyma JH-82 با قابلیت بالای تولید کاروتنوئید آستاگزانتین JF - MGJ JO - MGJ VL - 2 IS - 1 UR - http://mg.genetics.ir/article-1-1283-fa.html Y1 - 2007 SP - 0 EP - 0 N2 - آستاگزانتین به علت دارا بودن خاصین آنتی اکسیدانتی بسیار بالا (بیشتر از 500 برابر ویتامین (E و نیز افزایش مصرف روز افزون آن، جهت تولید، مورد توجه قرار گرفته است. جلبک هماتوکوکوس و مخمر فافیا منابع میکروبی تولید کاروتنوئید هستند که در صنعت برای تولید صنعتی استفاده می شوند. در این تحقیق ایجاد جهش زایی در یک سویه مخمر Phaffia rhodzyma بومی توسط چندین بار تیمار سلول های مخمر توسط غلظت های مختلف (50، 100، 250، 500، 1000، 1500، 2000 و 2500 میکروگرم در میلی لیتر) ان متیل ان پریم نیترو ان نیتروزو گوانیدین (NTG) انجام شد و در نهایت 4 جهش یافته مخمر فافیا جداسازی شد. جهش یافته های فوق نسبت به سلول های مخمر مادری (پایه) پیگمانت بیشتری تولید کرده و رنگ کلونی این جهش یافته ها نارنجی سیر می باشد. یکی از جهش یافته قادر به تولید کاروتنوئید آستاگزانتین به میزان 485 میکروگرم در هر گرم وزن خشک مخمر فافیا می باشد که نسبت به سویه های مادری تقریبا دو برابر آستاگزانتین تولید می کند. بهترین نتیجه در غلظت 250 میکروگرم در لیتر NTG بدست آمد. برای تعیین غلظت کاروتنوئید آستاگزانتین، پس از استخراج، میزان جذب آستاگزانتین محلول در پترولیوم اتر در طول موج 474 نانومتر اندازه گیری شد. بررسی نتایج جداسازی کارتنوئیدها در روی صفحه TLC مشخص می کند که سوش موتانت تولیدی در این تحقیق قادر به تولید 8 نوع کاروتنوئید مختلف می باشد که بیشترین غلظت مربوط به کاروتنوئید آستاگزانتین است M3 ER -