دوره 14، شماره 3 - ( 9-1398 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 231-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rezakhani Z, hesampoor A. Engineering of Escherichia coli phytase enzyme thermostability. MGj. 2019; 14 (3) :231-241
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1623-fa.html
رضا خانی زهرا، حسام پور اردشیر. مهندسی فیتاز اشرشیا کلی به منظور پایدارسازی حرارتی. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1398; 14 (3) :231-241

URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1623-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (293 مشاهده)

فیتازها آنزیم‌هایی هستند که اسید فیتیک دانه‌های گیاهی را هیدرولیز و فسفات را برای حیوانات قابل دسترس می‌کنند‌. این امر باعث می‌شود تا فیتاز به‌عنوان افزودنی جیره غذایی دام، طیور و ماهیان کاربری فراوانی داشته باشد. افزودن فیتاز به جیره غذایی باعث حفاظت محیط زیست و ممانعت از اثرات زیان بار افزودن فسفر معدنی و پدیده Eutrophication می‌شود. کاربری وسیع فیتاز در علوم کشاورزی، دامداری و داروسازی نشان از اهمیت تولید طبیعی و نوترکیب فیتاز است. از آنجائی‌که افزودنی جیره غذایی تحت دمای 70 تا 80 درجه سانتی‌گراد مرحلهFood Pelleting قرار می‌گیرد، لذا دستیابی به فیتاز پایدار در برابر حرارت هدف ایده‌ال است که با استفاده از روش‌های مهندسی پروتئین می‌توان به این هدف دست یافت. در این تحقیق پس از بررسی‌های بیوانفورماتیکی، ژن فیتاز سنتتیکBac phy-Wild  مطابق ترجیح کدونی میزبان طراحی و درون باکتری میزبان Escherichia coli-DH5α کلون سازی شد. جهش‌زایی هدفمند با هدف افزایش پیوند‌های هیدروفوبی در جایگاه (S392W) انجام شد. ژن طبیعی و جهش‌یافته Bac Phy-Mut به ناقل بیانی pET26b(+) انتقال‌یافته و سازه حاصل به درون Escherichia coli-BL21 منتقل شد. نتایج الکتروفروز عمودی حضور خارج سلولی فیتاز با وزن مولکولی 42 کیلو دالتون را نشان داد. هم‌چنین بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیتاز‌های نوترکیب نشان داد که دمای بهینه 55 درجه سانتی‌گراد و pH بهینه 5 می‌باشد. مقایسه پایداری دمایی نمونه جهش‌یافته نسبت به نمونه طبیعی در دماهای40، 50، 60، 70 و 80 درجه سانتی‌گراد به‌ترتیب 18 ،24، 19، 9 و 6 درصد بهبود را نشان داد. نتایج مطالعه نشان داد که با استفاده از روش جهش‌زایی هدفمند می‌توان از فیتاز جهش‌یافته پایدار در برابر حرارت با کاربری در صنایع کشاورزی، دامپروری و محیط زیست به‌عنوان افزودنی جیره غذایی دام، طیور و ماهیان و هم‌چنین مصارف دارویی بهره برد.

متن کامل [PDF 1026 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ژنتیک گیاهی
دریافت: ۱۳۹۸/۱۱/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۱/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی ژنتیک نوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | فصلنامه علمی ژنتیک نوین

Designed & Developed by : Yektaweb