 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Bihamta M R,  Armion M,  Maali Amiri R,  Khodarahmi M,  Isobe S. Evaluation of the main and genotype × environment interaction effects of and estimation of correlation coefficients of genomic breeding values of bakery quality traits of bread wheat.  MGj 2023; 17 (4) : 3
URL: 
http://mg.genetics.ir/article-1-1773-fa.html   
                    
                    بی همتا محمد رضا،  آرمیون محمد،  معالی امیری رضا،  خدارحمی منوچهر،  ایسوبه ساچیکو. ارزیابی اثرات اصلی و متقابل ژنوتیپ × محیط و برآورد ضرایب همبستگی ارزشهای اصلاحی ژنومی صفات کیفیت نانوایی گندم (T.aestivum L.).  فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1401; 17 (4) :387-401
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1773-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    موسسه تحقیقات DNA کازوسا ژاپن 
                    
                    
                    چکیده:       (1326 مشاهده)
                    
                    
                    جهت ارزیابی اثرات اصلی و متقابل ژنوتیپ × محیط و برآورد و مقایسه ضرایب همبستگی ارزشهای اصلاحی ژنومی صفات کیفیت نانوایی گندم در یک جمعیت پیشرفته اصلاحی گندم نان، آزمایشی در قالب طرح آلفا لاتیس در سه تکرار با 50 لاین و ارقام شاهد در ایستگاه تحقیقاتی چرداول مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام به مدت دو سال اجرا شد. تجزیه واریانس صفات کیفیت نانوایی گندم به صورت ساده و مرکب انجام و عامل ژنوتیپ، سال و اثر متقابل ژنوتیپ × سال بر میزان پروتئین خام، عدد فالینگ، عدد زلنی و اندازه حجم رسوب SDS معنیدار بود. برای برآورد ارزشهای اصلاحی ژنومی از روش ddRAD-Seq و بستر NextSeqTM500Illumina استفاده شد. تعداد کل SNP های صحیح فراخونی شده برای 50 درصد داده گمشده برابر با 3342 عدد، که تعداد 1322 بر ژنوم B، 1253 بر ژنوم A و 767 روی ژنوم D و بیشترین SNP بر روی کروموزوم دو و سه از ژنوم B و کمترین آن روی کروموزوم چهار از ژنوم D شناسائی شد. برآورد ضریب همبستگی ارزش اصلاحی ژنومی در سال اول، دوم و متوسط دو سال برای صفات پروتئین خام، عدد فالینگ و عدد زلنی با روشهای آماری رگرسیون LASSO و رگرسیون شبکه الاستیک صورت گرفت و برای اندازه حجم رسوب SDS هیچگونه مدلی برازش نشد. 
                    
                    شمارهی مقاله: 3
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشی کامل |
                    موضوع مقاله: 
                    
ژنتیک گیاهی  دریافت: 1401/3/10 | پذیرش: 1401/4/4 | انتشار: 1402/2/2