Bazrkar-Khatibani L, Fakheri B, Hosseini-Chaleshtori M, Mahdinejad N. QTL analysis of traits related to rice (Oryza sativa L.) cooking and eating quality in a Recombinant Inbred Lines (RILs) population. MGj 2019; 14 (1) :25-37
URL:
http://mg.genetics.ir/article-1-32-fa.html
بذرکارخطیبانی لیلا، فاخری براتعلی، حسینی چالشتری مریم، مهدینژاد نفیسه. تجزیه QTL صفات مرتبط با کیفیت پخت و خوراک در جمعیت لاینهای اینبرد نوترکیب (F9) برنج. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1398; 14 (1) :25-37
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-32-fa.html
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده: (1992 مشاهده)
کیفیت پخت و خوراک برنج مسئلهای حیاتی در بازاریابی این محصول استراتژیک و اولویت اصلی مصرفکنندگان آن میباشد. در پژوهش حاضر، 157 لاین اینبرد نوترکیب حاصل از تلاقی دو رقم ایرانی (علی کاظمی و کادوس) برای نقشهیابی مکانهای ژنی کنترلکننده 9 صفت کمی مهم مورد استفاده قرار گرفتند. ارزیابی والدین با کمک 300 نشانگر ریزماهواره واقع در نواحی کروموزومی مشخص انجام شد و یک نقشه ژنتیکی که 1213 سانتیمورگان از ژنوم برنج را پوشش میداد با بهکارگیری 65 نشانگر که در ارزیابی چندشکلی نشان دادند تشکیل شد. در مجموع شانزده QTL شامل دو QTL برای مقدار آمیلوز (AC)، یک QTL برای غلظت ژل (GC)، دو QTL برای درجه حرارت ژلاتینه شدن (GT)، دو QTL برای طول دانه پخته (CL)، یک QTL برای ویسکوزیته یا چسبندگی نشاسته (VI)، دو QTL برای میزان جذب آب (WA)، سه QTL برای انبساط حجمی (VE)، 2 QTL برای نسبت ری آمدن (EL) و یک QTL برای مدت زمان پخت دانه برنج (CT) روی هفت گروه پیوستگی مختلف طی دو سال آزمایش شناسایی شد که میتوانند بهعنوان QTLهای پایدار مورد توجه قرار گیرند. همچنین نتایج نشان داد که QTLهای qac2، qgt6 qve1,6، qel3,4 و qct2 تحت تاثیر محیط قرار داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
ژنتیک گیاهی دریافت: 1397/7/8 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1398/7/7