Nobakht E, Muhaghegh Dolatabadi M. Expression analysis of IFN-γ, IL-2 and IL-13 genes in Thymus tissue of broiler chickens fed with different levels of oak acorn. MGj 2018; 13 (2) :197-203
URL:
http://mg.genetics.ir/article-1-56-fa.html
نوبخت انسیه، محقق دولتآبادی مصطفی. بررسی بیان ژنهای اینترفرونگاما، اینترلوکین-2 و اینترلوکین-13 در بافت تیموس جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف میوهی بلوط. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1397; 13 (2) :197-203
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-56-fa.html
ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران
چکیده: (1773 مشاهده)
امروزه استفاده از خوراکهای بومی مانند میوهی بلوط در جیرهی غذایی جوجههای گوشتی بهمنظور جایگزینی با ذرت، مورد توجه پرورشدهندگان این صنعت قرار گرفته است. آرد میوهی بلوط حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنولی نظیر تاننها میباشد. مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات فنولی میتواند میزان بیان ژنهای سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، هدف از این پژوهش، بررسی اثر سطوح مختلف آرد میوهی بلوط روی بیان ژنهای اینترفرونگاما (IFN-γ)، اینترلوکین-2 (IL-2) و اینترلوکین-13 (IL-13) در بافت تیموس جوجههای گوشتی بود. در این آزمایش، از سه جیره (فاقد بلوط، جیره حاوی 15 درصد و جیره حاوی 20 درصد بلوط) برای تغذیه جوجههای گوشتی در طول دورهی 42 روزه استفاده شد. در سن 42 روزگی پرورش، RNA کل از بافت تیموس 18 جوجهی گوشتی (6 جوجه برای هر تیمار) استخراج و بیان ژنهای IL-2، IL-13 و IFN-γ بررسی و با ژن مرجع بتا اکتین مقایسه شد. برای آنالیز دادههای بیان ژن از نرمافزار REST, 2009, V2.0.13 استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان بیان ژنهای IL-2 و IL-13 در تیمار 15 درصد میوهی بلوط نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0P<). در تیمار 20 درصد میوهی بلوط، هیچ تغییر معنیداری در میزان mRNA ژنهای IL-2 و IL-13 یافت نشد، در حالیکه بیان این دو ژن در مقایسه با تیمار 15 درصد میوهی بلوط بهطور معنیداری کمتر بود (05/0P<). با توجه به نتایج این پژوهش بهنظر میرسد که با مصرف میوهی بلوط در جیرهی جوجههای گوشتی در سطوح پایینتر، افزایش توان سیستم ایمنی در بافت تیموس قابل مشاهده است، اما افزایش مقدار میوهی بلوط میتواند منجر به سرکوب بیان ژنهای IL-2 و IL-13 در بافت تیموس جوجههای گوشتی شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
ژنتیک گیاهی دریافت: 1396/11/11 | پذیرش: 1397/7/15 | انتشار: 1398/7/9