دوره 20، شماره 1 - ( 7-1404 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sedaghat F, Habibollahi H, Safari Motlagh M R. Investigating the antimicrobial effect of Ginseng and Artichoke plant extracts and changes in sea enterotoxin gene expression in Staphylococcus aureus. MGj 2025; 20 (1) : 5
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1816-fa.html
صداقت فاطمه، حبیب اللهی هادی، صفری مطلق محمد رضا. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌های گیاهی جینسینگ و کنگرفرنگی و تغییرات بیان ژن انتروتوکسین sea در استافیلوکوکوس اورئوس. فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1404; 20 (1) :47-57

URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1816-fa.html


گروه گیاه‌پزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (4 مشاهده)
با توجه به مقاومت روزافزون باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به‌عنوان جایگزین داروهای شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌ها هستند. کنگر فرنگی و جینسینگ، گیاهانی حاوی ترکیبات فعال فنلی با خواص ضد باکتریایی می‌باشند. در این تحقیق از دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) و حساس به سیپروفلوکساسین با مقاومت آنتی‌بیوتیکی چندگانه (سویه استاندارد ATCC25923 و سویه پاتوژن جدا شده از پوست بیماران) دارای ژن انتروتوکسین sea استفاده شد. آزمون ضدمیکروبی عصاره‌ها به‌صورت آغشته‌سازی دیسک‌های بلانک انجام شد و سپس حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره‌های جینسینگ و کنگرفرنگی مورد بررسی قرار گرفت و از غلظت SubMIC (µg/ml2500) این دو عصاره به‌منظور ارزیابی اثر تیمار عصاره‌ها بر میزان بیان ژن انتروتوکسین sea استفاده شد. سپس استخراج RNA و سنتز cDNA انجام گرفت و در نهایت Real time PCR انجام و نتایج حاصل از آن تجزیه و تحلیل شد. نتایج انتشار دیسک نشان داد که عصاره‏های جینسینگ و کنگرفرنگی در سویه‌های استاندارد و پاتوژن دارای خواص ضدمیکروبی علیه S. aureus هستند و ترکیب این دو عصاره، هاله‏های عدم رشد بیشتری (mm20 در سویه پاتوژن و  mm19 در سویه استاندارد) ایجاد کرد. میزان MIC برای این عصاره‏ها و همچنین ترکیب این دو عصارهµg/ml  5000 بود. تیمار سویه پاتوژن با عصاره جینسینگ، بیان ژن sea را به 8 درصد نمونه شاهد و با عصاره کنگر فرنگی به 60 درصد نمونه شاهد رساند. بیان ژن sea تحت تیمار توأمان هر دو عصاره به 3 درصد سویه بدون تیمار رسید. اثر عصاره جینسینگ بر بیان ژن sea در سویه استاندارد منجر به کاهش بیان تا حد 03/0 درصد گردید و عصاره کنگر فرنگی نیز بیان ژن sea در سویه استاندارد را کاملاً مهار نمود. بر اساس نتایج این تحقیق، عصاره‌های کنگرفرنگی و جینسینگ اثرات هم‌افزایی داشتند و منجر به کاهش معنی‏داری (05/0 >p) در بیان ژن sea شدند. بنابراین عصاره‌های گیاهان کنگر فرنگی و جینسینگ با کاهش بیان ژن انتروتوکسین A می‌توانند در کاهش توان بیماری‌زایی و تقلیل علائم ناشی از مسمومیت استافیلوکوکوس اورئوس تأثیرگذار باشند.
 
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 592 kb]   (3 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ژنتیک انسانی
دریافت: 1402/2/1 | پذیرش: 1404/4/30 | انتشار: 1404/7/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی ژنتیک نوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه علمی ژنتیک نوین

Designed & Developed by : Yektaweb