Bihamta M R, Armion M, Maali Amiri R, Khodarahmi M, Isobe S. Evaluation of the main and genotype × environment interaction effects of and estimation of correlation coefficients of genomic breeding values of bakery quality traits of bread wheat. MGj 2023; 17 (4) : 3
URL:
http://mg.genetics.ir/article-1-1773-fa.html
بی همتا محمد رضا، آرمیون محمد، معالی امیری رضا، خدارحمی منوچهر، ایسوبه ساچیکو. ارزیابی اثرات اصلی و متقابل ژنوتیپ × محیط و برآورد ضرایب همبستگی ارزشهای اصلاحی ژنومی صفات کیفیت نانوایی گندم (T.aestivum L.). فصلنامه علمی ژنتیک نوین. 1401; 17 (4) :387-401
URL: http://mg.genetics.ir/article-1-1773-fa.html
موسسه تحقیقات DNA کازوسا ژاپن
چکیده: (494 مشاهده)
جهت ارزیابی اثرات اصلی و متقابل ژنوتیپ × محیط و برآورد و مقایسه ضرایب همبستگی ارزشهای اصلاحی ژنومی صفات کیفیت نانوایی گندم در یک جمعیت پیشرفته اصلاحی گندم نان، آزمایشی در قالب طرح آلفا لاتیس در سه تکرار با 50 لاین و ارقام شاهد در ایستگاه تحقیقاتی چرداول مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام به مدت دو سال اجرا شد. تجزیه واریانس صفات کیفیت نانوایی گندم به صورت ساده و مرکب انجام و عامل ژنوتیپ، سال و اثر متقابل ژنوتیپ × سال بر میزان پروتئین خام، عدد فالینگ، عدد زلنی و اندازه حجم رسوب SDS معنیدار بود. برای برآورد ارزشهای اصلاحی ژنومی از روش ddRAD-Seq و بستر NextSeqTM500Illumina استفاده شد. تعداد کل SNP های صحیح فراخونی شده برای 50 درصد داده گمشده برابر با 3342 عدد، که تعداد 1322 بر ژنوم B، 1253 بر ژنوم A و 767 روی ژنوم D و بیشترین SNP بر روی کروموزوم دو و سه از ژنوم B و کمترین آن روی کروموزوم چهار از ژنوم D شناسائی شد. برآورد ضریب همبستگی ارزش اصلاحی ژنومی در سال اول، دوم و متوسط دو سال برای صفات پروتئین خام، عدد فالینگ و عدد زلنی با روشهای آماری رگرسیون LASSO و رگرسیون شبکه الاستیک صورت گرفت و برای اندازه حجم رسوب SDS هیچگونه مدلی برازش نشد.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
پژوهشی کامل |
موضوع مقاله:
ژنتیک گیاهی دریافت: 1401/3/10 | پذیرش: 1401/4/4 | انتشار: 1402/2/2